Koiramäen majatalo
Etusivu       Yrittäjä       Hyvä tietää!       Hoitosopimus       Hinnasto       Green Care       Yhteystiedot & ajo-ohjeet       Isonkyrön löytöeläimet      

Isonkyrön löytöeläimet

Koiramäen Majatalo huolehtii Isonkyrön alueella kiinniotettujen löytöeläinten (lemmikkien) väliaikaisesta hoidosta. (Seinäjoen löytöeläimet hoidetaan 1.9.2022 alkaen kaupungin omassa hoitolassa osoitteessa Ravitie 8, Seinäjoki Puhelut klo 8-16/la-su ja juhlapyhät 10- 14 050 471 4900). Muiden ympäristökuntien sopimushoitoloiden yhteystiedot löytyvät kunnan omilta sivuilta ja/tai googlettamalla kunnan nimi + löytöeläimet.


PUHELINPÄIVYSTYS:

ARKISIN KLO 8-16, VIIKONLOPUT JA PYHÄT KLO 8-14.

HUOM! Eläimen noudosta on AINA sovittava etukäteen. Jos näet muulloin kuin puhelinaikana esim. Facebookissa lemmikkisi olevan talteenotettuna majatalossa, jätä viesti, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. Odottele yhteydenottoa rauhallisin mielin, sillä lemmikkisi on hyvässä hoidossa.


Ohjeita

LÖYSIN ELÄIMEN KLO 8-16 (viikonloput ja pyhät klo 8-14)

Soita 0405121073. Saat puhelimessa toimintaohjeet. Eläimen voi myös toimittaa hoitolaan, mutta puhelinpäivystysaikana tuonnista pitää sopia etukäteen. Noudamme tarvittaessa eläimen hoitolaan klo 8-16 (viikonloput ja pyhät 8-14).
Hoitolan osoite: Koivuluomantie 8, 60420 Seinäjoki (Aunes)

LÖYSIN ELÄIMEN KLO 16-08 (Viikonloput ja pyhät 14-08) HAAVOITTUNUT TAI SAIRAALTA VAIKUTTAVA LÖYTÖELÄIN TÄYTYY TOIMITTAA VIIPYMÄTTÄ ELÄINLÄÄKÄRIIN! SEINÄJOEN ALUEEN PÄIVYSTYSNUMERO ON ARKISIN KLO 14-08 0600 399001 JA VIIKONLOPPUISIN 0600 399004.

Löytöeläimen omistajaa kannattaa etsiä ensin itse lähiympäristöstä ja/tai sosiaalisessa mediassa. Tarkista myös, josko kaulapannasta tai valjaista löytyisi omistajan tiedot. Terveeltä vaikuttavan löytöeläimen voi tilanteen niin vaatiessa tuoda itsepalveluna ja omalla vastuulla nk. päivystysmökkiimme, joka sijaitsee samassa osoitteessa kuin varsinainen hoitolamme (Koivuluomantie 8, 60420 Seinäjoki). Pieni, punainen ja valvontakameralla varustettu päivystysmökki on pihaan saapuessa ensimmäisenä vasemmalla. Ovessa on teksti LÖYTÖELÄIMET. Noudata aina erityistä huolellisuutta, kun tuot eläintä itsepalveluna ja SULJE OVET PERÄSSÄSI mennen tullen! Mökissä on aina valmiina turvallinen paikka yhdelle koiralle ja yhdelle kissalle, sekä lomakkeita tarvittavien tietojen kirjaamiseen. Oven vieressä roikkuva talutushihna tai mökistä löytyvä kissaboksi toimivat apunasi kun siirrät eläimen autosta häkkiin.

LOUKUSSA saapuvaa, mahdollisesti villisti käyttäytyvää kissaa EI SAA VAPAUTTAA KISSAHÄKKIIN, vaan se jätetään loukussa kissahäkin päällä olevalle tasolle. Varmista loukun luukut vielä päivystysmökistä löytyvillä nippusiteillä (jollet ole viisaana tehnyt sitä jo lähtöpaikassa). Eläin noudetaan hoitolan pitäjän toimesta varsinaiseen hoitolaan mahdollimman pian ja loukun palauttamisesta sovitaan erikseen seuraavana päivänä. Eläimen saattajan toivotaan lähettävän käynnistään whatsapp- tai tekstiviesti hoitolan numeroon 040 5121 073.

Muistathan, että löytyneestä eläimestä täytyy aina ilmoittaa löytöpaikkakunnan lakisääteiseen sopimushoitolaan, jotta omistajalla on mahdollisuus löytää kadonnut lemmikkinsä! Löytöeläintä ei saa pitää itsellään, eikä vahingoittaa, vaikka se vaikuttaisi hylätyltä. Meillä Koiramäen Majatalossa eläimeltä tarkistetaan aina mikrosiru ja siitä laitetaan ilmoitus omille Facebook -sivuille, sekä Kyrönmaan kadonneet ja löydetyt lemmikit - ryhmään. Hoidamme löytöeläimet lain vaatimat 15 vuorokautta. Hylätyille, luonteensa ja terveydentilansa puolesta uudelleensijoitettavaksi soveltuville eläimille etsitään 15 vuorokauden jälkeen uusi, huolehtiva koti. Teemme tiivistä yhteistyötä virkaeläinlääkäreiden ja Seinäjoen seudun eläinsuojeluyhdistyksen kanssa www.ssesy.fi.


KADOTIN ELÄIMEN

Soita 0405121073 (klo 8-16, viikonloput + pyhät 8-14) tai lähetä viestillä eläimen tuntomerkit ja kuva. Kadonneesta eläimestä kannattaa myös laittaa kuvallinen ilmoitus vähintään paikalliseen facebook-ryhmään. Seinäjoella esim. Kadonneet ja löytyneet eläimet (Seinäjoki ja lähialue) ja Isossakyrössä Kyrönmaan kadonneet ja löytyneet lemmikit – ryhmät ovat tehokkaita keinoja levittää tietoa. Avustamme tarvittaessa ilmoituksen tekemisessä. Jos olet tulossa noutamaan löytynyttä lemmikkiäsi tai katsomaan/tarkistamaan löytyneitä eläimiä, muistathan sopia tapaamisesta etukäteen, jotta tiedämme olla paikalla!

Muita ohjeita kadonneen lemmikin etsintään löytyy mm. seuraavien linkkien takaa: - www.etsijakoiraliitto.fi/ohjeistus
- www.ssesy.fi/ohjeita/kadonnut-lemmikki
Etsijäkoiraa voi kysellä avuksi myös numerosta 0400-783604/Anne Kurunsaari, Lapua


ELÄINSUOJELUILMOITUKSET

www.seinajoki.fi/sosiaalijaterveyspalvelut/el ainlaakaritjaterveystarkastajat/elainsuojelu
Kiireellisissä hätätapauksissa yhteys poliisiin tai virkaeläinlääkäriin.
  webdesign © Valokuvaus Tuulia N 2014 - www.tuulian.net